joi, 3 ianuarie 2013

Tratamente simple pentru intarirea dintilor si a gingiilor in mod natural

O dieta sanatoasa este primul pas impotriva bolilor gingivale si a cariilor dentare. Minerale, cum ar fi calciu şi dioxid de siliciu, sunt vitale pentru repararea si refacerea structurii dintelui. Iarba de ovaz, coada-calului si urzica sunt surse excelente de siliciu. Vitamina C, D şi K  sunt, de asemenea, importante pentru sanatatea gingiilor si rezistenta dintelui. Vitamina C contribuie la susţinerea reţelei de colagen a gingiilor. Un deficit de vitamina C va duce la inflamarea gingiilor sensibile la bacterii, ceea ce duce la boala parodontala si pierderea dintilor. Alimentele care ajuta la eliminarea problemei care cauzează placa dentara, sunt cele mai tari, cum ar fi telina, salata verde şi seminţele. Semintele de susan sunt deosebit de benefice pentru sanatatea dintilor. Bogate in calciu, ajuta la mentinerea osului din jurul dintilor si gingiilor. Înmuierea, deshidratarea şi măcinarea seminţelor îmbunătăţeşte şi mai mult biodisponibilitatea de nutrienti. Pentru îndulcitori siguri, care nu vor favoriza cariile, utilizaţi stevie şi xilitol. De asemenea, limitati alimentele care formează acizi, cum ar fi cafeaua, ciocolata, bauturi carbogazoase şi carnea.

Terapii naturale pentru dintii afectati

Fructul de Amla
Pentru stabilizarea dinţilor mobili şi vindecarea gingiilor amestecati o lingurita de pulbere de Amla intr-o cana cu apa purificata. Se clăteşte gura cu amestecul o dată pe zi. Evitaţi consumul de alimente sau băuturi timp de 1 oră după tratament.

Praf pentru dinţi
3 parti coaja de stejar
6 parti rădăcină de tătăneasă
3 parti rădăcină de coada-calului
1 parte cuişoare
3 parti menta

Acesta este un remediu puternic recomandat de herbalistul Dr. Christopher, remediu ce întareste dinţii şi vindecă infecţiile gingiei. Pentru a menţine o gură sănătoasă este recomandat periajul zilnic cu aceasta pudra. Pentru probleme dentare grave, pudra poate fi plasata între buze şi gingie de-a lungul întregii guri şi se lasa peste noapte de şase ori pe săptămână, până când starea îmbunătăţeşte.

Este important să reţineţi că pastele de dinti comerciale, inclusiv cele naturale, cele fără fluor, contin glicerina care acopera dintii si previn remineralizarea. Acest lucru slăbeşte dintii de-a lungul timpului, ceea ce duce la slabire şi ingalbenire. Bicarbonatul de sodiu şi sarea sunt ambele alternative sigure.

Clatirea cu ulei
Curatarea profunda a dintilor si gingiilor cu ulei.
Primul lucru pe care il faceti dimineaţa, înainte de a va spala pe dinti, de a manca sau bea, luati 1 lingura de ulei de susan sau de floarea-soarelui. Se tine uleiul in gura, înclinaţi barbia sus si plimbati incet, sugeti, mestecati şi impingeti printre dinti. Faceti acest lucru timp cel puţin 10 minute. 15 - 20 de minute este cel mai bine. Trebuie ca uleiul sa devina o spumă subţire, alba atunci când în cele din urmă il veti scuipa.

Herbalistii au recomandat mult timp anumite plante si uleiuri pentru a avea dinti si gingii puternice. Prin combinarea aceastei învataturi cu o dieta adecvata, un zambet sanatos poate fi restaurat cu încredere.

Sursa: naturalnews.com

Niciun comentariu: