duminică, 12 decembrie 2010
Diareea la copii - tratamente
Tratarea diareei este foarte complexa deoarece se zice in primul rand ca nu se trateaza cu antibiotic sau medicamente in principal.Se mai spune ca se considera diaree dupa ce copilul are peste 8 scaune intr-o zi si continua si in urmatoaele zile sau mai multe scaune decat mese intr-o zi.Dupa vreo zi,doua paote trei daca diareea nu se opreste apar si varsaturile in unele cazuri.In acest moment devine foarte grava aceasta problema din cauza deshidratarii.Cel mai important lucru este hidratarea copilului care acum nu mai vrea nimic nici ceai ,nici mincare.Apa nu este suficienta pentru a retine apa in corp se recomanda un prafulet numit " hidrasec" (de 10mg)si se da 3 astfel de plicuri pe zi.Un alt prafulet este biotics care ii reface flora intestinala depinde de copii 1(pina in 7 kg.)sau 2 ,3plicuri pe zi tb discutat cu medicul exact.Pentru a opri varsaturile este un alt prafulet "floridral" dupa care se face 2 ore pauza de la mincare.Se mai recomanda si smecta aici depinde varsta copilului si bineinteles greutate ex.la un copil de aproape 9 luni avand 7 kg.se recomdanda ca un plic sa se imparta in patru parti egale si se administreaza o parte pe zi.De mincat va minca foarte putin depinde si cat este de grav si de copil.Se spuen ca cel mai important este regimul alimnentar, fiind vorba poate de o bactere,infiectie etc.ea se va elimina din corp dar refacerea organismului est edificila si doar cu ajutorul anumitor alimente si anume: orezul fiert bine zeama sau chiar si bobul fiert impreuna cu zeama ramasa, se poate adauga si morcov.Carnea simpla fiarta pasat si supa.Se mai recomanda banana dar se spune ca este cam greoaie la stomac. Ca lichide va fi ceaiul de menta, supa de carne si cine alapteaza excelent si laptele de mama(se continue alaptarea chiar daca diareea a provenit din laptele de mama).Daca a doua zi continua in acelasi mod diarea cu multe scaune pe zi se recomanda sa se faca analizele la scaun si anume o coprocitograma care se elibereaza intr-o zi(costa 20 de ron) si o coprocultura in 4 zile si costa 30 ron.
luni, 6 decembrie 2010
Calciu pentru un organism sanatos
Calciu este esential in mentinerea sanatatii organismului copiilor. El intervine in cresterea si dezvoltarea sistemului osos, a dintilor dar si in buna functionarea sistemelor nervos, circulator, muscular.
Alimentele bogate in calciu (cereale, produse lactate) contribuie, in copilarie, la constituirea rezervelor de calciu pentru mai tarziu. Aproape 90% din masa osoasa a unui adult se formeaza in aceasta perioada. Se spune chiar ca preventia osteoporozei ( boala degenerativa a sistemului osos care afecteaza persoanele de peste 50 ani ) incepe din copilarie. De aceea doza zilnica necesara pentru copii si adolescenti este mai mare.
Din pacate peste 90 % dintre copiii din Romania au fost identificati cu deficiente de calciu si vitamina D datorita alimentatiei necorespunzatoare.
Copiii de gradinita sunt tentati sa imite comportamentul alimentar al adultilor si astfel produsele lactate, fructele si legumele proaspete sunt respinse de aprox. 80% dintre ei. Ei prefera in schimb produse zaharoase, mezeluri, snaks-uri, alimentatie tip fast-food. Acestea nu ofera principii nutritive si mai mult “fura” din rezervele organismului ( ex: mezelurile contin fosfati care neutralizeaza calciu din organism). O alta greseala alimentara facuta de parinti este amestecul produselor lactate cu zahar sau cacao. Substantele din cacao determina o absorbtie proasta a calciului din lapte.
Dar calciu nu este suficient pentur a mentine sanatatea sistemului osos. Este nevoie de vitamina D pentru fixarea lui. Vitamina D se formeaza in piele prin expunerea la soare si precursori ai sai se gasesc in ulei de peste , somon, ou, branza si margarina imbogatita.
Pentur a-si asigura un aport suficient de calciu si vitamina D copii ar trebui sa bea zilnic minim 500 ml lactate ( fara zahar sau adaosuri artificiale ), sa manance un ou la 2 zile, sa consume cereale integrale, legume si fructe proaspete.
Conform ultimelor studii, in Romania putini copii respecta aceasta dieta. De aceea din ce in ce mai multi medici recomanda un supliment de calciu inca de la varsta de 1 an. Sunt cateva criterii care diferentiaza aceste suplimente intre ele. Continutul in calciu poate fi sub forma de citrat, gluconat, lactat, carbonat. Este bine de stiut ca forma care se absoarbe cel mai bine pe cale orala este cea de carbonat de calciu.
Deasemenea cele care au ca sursa de calciu cochiliile de stridii sau faina de oase contin cantitati semnificative de plumb si aluminiu, metale cu efecte nocive pentru organism.
Un alt lucru care trebuie avut in vedere este faptul ca administrarea de calciu poate determina formarea de nisip sau calculi renali prin depunerea lui la nivelul rinichilor.Pentru a preintampina acest efect negativ administrati concomitent cu calciu un supliment de magneziu sau alegeti unul care sa la contina pe amandoua.
Un supliment alimentar care ofera actiunea sinergica pentru sistemul osos a calciu-magneziu- vitamina D dar si zinc este Osteocare. Zincul din Osteocare favorizeaza formarea celului osoase si ofera rezistenta crescuta la infectii. Calciul continut este sub foram de carbonat de calciu pur, natural, forma care se absoarbe cel mai bine si care nu contine si alte metale nocive.
Osteocare sirop pentru copii sau efervescent pentru scolari si adolescenti nu contine zahar, conservanti coloranti sau arome artificiale iar gustul placut de portocala il face foarte bine tolerat!
Ofera-i copilului tau un supliment de incredere: Osteocare pentru oase puternice!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)