vineri, 28 septembrie 2012

Fructe - remediu contra acneei

Papaya

Fructul de papaya conţine o enzimă specială numită papaină, care ajută la reducerea inflamaţiei şi a roşeţii pielii. Introdusă în alimentaţie, papaya îmbunătăţeşte digestia, revigorează tranzitul intestinal şi catalizează eliminarea toxinelor din organism. Totuşi, un alt mod de a te bucura de beneficiile acestui fruct este să-l foloseşti pentru a face o mască de faţă. Metoda este una cât se poate de simplă: este suficient să pisezi fructul până obţii o pastă, pe care să o aplici apoi pe ten, lăsând-o să acţioneze timp de 20 de minute, după care masca se îndepărtează cu apă rece. O altă variantă este masajul facial folosind o felie papaya. Şi în acest caz, sucul frucului trebuie lăsat să-şi facă efectul vreme de 20 de minute.

Bananele

Cu toţii ştim că porii astupaţi pot cauza apariţia petelor atât de inestetice pe piele. Vestea bună este însă că aceste pete pot fi curăţate eficient cu ajutorul potasiului şi vitaminei A, ambele substanţe găsindu-se în compoziţia bananelor. Potasiul are proprietăţi antibacteriene, în vreme ce vitamina A controlează producţia de sebum. Iată o idee pentru o mască de faţă din banane: fă un piure dintr-un sfert de banană coaptă şi aplică-l direct pe piele. După 20 de minute, clăteşte faţa cu apă rece.

Merele

Un alt fruct bogat în vitamine esenţiale pentru sănătatea pielii este mărul, care conţine, de asemenea, multe minerale importante: calciu, fosfor, fier şi potasiu. Acest fruct este recomandat în tratamentul acneei datorită vitaminelor A, C şi E din compoziţia sa. Dacă vitamina A reglează producţia de sebum, vitamina C ajută la o mai bună circulaţie sanguină, pe când vitamina E repară orice leziune a pielii. Un tratament cosmetic naturist pe bază de măr se face astfel: cu o felie de măr se masează uşor zona cu probleme a tenului, iar după 10 minute pielea se curăţă cu apă rece.

Perele

La fel ca şi merele, perele conţin apă şi fibre în proporţie de 90%. Aceste fructe pot fi folosite pentru curăţarea pielii, fiind benefice pentru tenul grasă şi acneic. Cea mai simplă cale este de a aplica coaja unei pere direct pe zona afectată. O alternativă la această metodă este prepararea unei soluţii astringente, amestecând suc de pară cu suc lămâie sau de pepene, şi aplicarea acesteia pe faţă. După 10 minute, în care substanţele îşi vor face efectul, soluţia se îndepărtează cu apă rece.

Strugurii

Strugurii reprezintă o sursă naturală şi sănătoasă de vitamina C. Acest fruct este un agent detoxifiant, care elimină reziduurile organice şi alţi poluanţi din corp. De asemenea, datorită aportului de vitamina C din struguri, circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte. Iată cum poate fi folosit acest fruct-minune într-un tratament home-made pentru ten: se scot sâmburii de la trei-patru bobiţe de struguri, iar partea cărnoasă a fructului se aplică direct pe faţă. După 10 minute, pielea se clăteşte cu apă rece.

Alte fructe ce pot acţiona ca remedii naturale împotriva tenului cu probleme sunt avocado, kiwi şi stafidele.

Niciun comentariu: