vineri, 29 octombrie 2010

Presopunctura - o alta alternativa impotriva febrei, racelilor si tuselor la copii


Orice boalä din organism este "reprezentatä" la nivelul punctului respectiv, printr-un nodulet. Acest nodulet se formeazä, deoarece anticorpii "incercuiesc boala", dar nu reusesc asa de repede sä o vindece, deoarece in cazul ästa au de luptat cu un "bulgäre" care nu poate fi "spart" cu usurintä. Prin acest masaj, incepe sä se desprindä putin cite putin din acest "bulgäre", iar anticorpii.........de-abia asteaptä!! De aceea am spus, cind dispare noduletul, dispar si simptomele. La majoritatea bolilor, trebuie stimulat si sistemul imun, care era bineinteles släbit in momentul cind a apärut boala. Mie mi-a pläcut aceastä metodä, deoarece este foarte profundä. Cind ai inteles cum functioneazä corpul, ceea ce este destul de greu, intelegi si principiul presopuncturii.
In China, doctorii iti spuneau de ce boli suferi, numai dacä se uitau la tine! Mie mi s-a pärut incredibil la inceput, dar dupä ce m-am informat, mi-am dat seama cä e asa. Ei practica metoda asta de mai bine de 2000 de ani!
Pentru cancer, boli de inimä sau alte boli grave, nu eate indicat sä practici presopunctura ( spune si in prolog ), ci trebuie sä te duci la doctor. Eventual se poate face ceva profilactic, dar ca tratament nu.
Pentru febrä:- febra este de fapt semnalul corpului cä luptä impotriva bolii ( isi ridicä temperatura pentru a lupta impotriva microorganismelor ), deci nu este chiar asa cum stiam noi; este dimpotrivä un semnal bun, dar nu are voie sä dureze mai mult de 3 zile si sä fie peste 39 grade la copii, sau 42 la adulti, cä asa are un efect distructiv asupra celulelor nervoase.
- sint 2 puncte:
- primul este situat la extremitatea externä a pliului cotului si se maseazä prin dispersie, adicä impotriva acelor de ceasornic. ( cu virful degetului, din pozitie oblicä, se maseazä blind, supeficial, impotriva acelor de ceasornic; o dispersie bine executatä, va fi urmatä de inrosirea pielii, scäderea sensibilitätii si tonusului muscular local).
- al doilea punct este sub vertebra a 7-a cervicalä ( cea mai proeminetä) si se maseazä prin dispersie
- important pentru toate punctele, in general: nu se aflä niciodatä deasupra unui os, ci in adincitura dintre ele, sau lingä ele!! ( mai sint si mici exceptii )
- pentru tuse:
- deci, tusea umedä nu este periculoasä, se trateazä cu un sirop expectorant
- cea uscatä, poate fi citeodatä inceputul unei tuberculoze, sau chiar al cancerului pulmonar si de aceea trebuie actionat de urgentä.
- pentru aceasta, existä 2 puncte:
- primul se aflä deasupra osului stern ( in adincitura de la baza gitului) si se maseazä prin tonifiere.( acest punct se maseazä si pentru faringitä si laringitä )
- tonifierea se executä cu virful degetului, din pozitie verticalä, in sensul acelor de ceasornic, energic, profund, fiecare manevrä avind o scurtä duratä. Tonifierea bine executatä va avea ca urmare paloarea, cresterea sensibilitätii si tonusului muscular local.
- al doilea punct se aflä pe osul stern, in mijlocul orizontalei ce trece prin cele douä mameloane si se maseazä prin tonifiere.
- pentru gripä:
- dupä cum stim, impotriva gripei nu ajutä nici un antibiotic!!!
Antibioticele luptä impotriva bacteriilor si nu impotriva virusilor, cum e in cazul gripei. Gripa este provocatä de energia perversä, cum ar fi frigul, umezeala, vintul.
- cel ami indicat punct este situat la unirea celor douä oase din prelungirea degetului mare si arätätor de la minä si se maseazä prin tonifiere.
- bineinteles cä se vor masa la amindouä miinile si se pot masa in acest caz si punctele pt. febrä, sau tuse, de la caz la caz, si in special cele pt.sistemul imun, pe care le poti masa si dacä esti sänätos tun.
- pt. sistemul imun:
- unul se aflä in golul din fata gleznelor ( la ambele picioare) si se maseazä tonifiant
- celälalt se aflä la unirea degetului mare , cu urmätorul, in golul dintre oase, la picioare ( tonifiere).
- pt. guturai:
- sint trei puncte:
- unul se aflä la unirea celor douä oase din prelungirea degetelor mare si arätätor de la minä si se maseazä prin tonifiere
- al doilea se aflä in apropierea aripilor nasului ( tonifiere)( acest punct se poate masa si pt acnee, sau mincärimea fetei / tonifiere )
- al treilea se aflä pe ceafä, pe orizontala ce trece pe sub lobul urechii, in scobiturile de sub proeminentele occipitale si se maseazä prin tonifiere. ( acest punct ajutä la evacuarea energiei perverse, dar si impotriva febrei mari )
 Recomand cartea despre presopunctura de Sabin Ivan aici gasiti cartea electronichttp://www.scribd.com/doc/19539224/Ivan-Sabin-Masajul-pentru-toti.

Un comentariu:

Haider spunea...

Buna ziua,


Bine ar fi fost zic eu, sa fi exemplificat prin mini-filmulete .....