joi, 7 februarie 2013

Remedii naturale si necostisitoare pentru a imbunatati digestia

Sistemul nostru digestiv este o cheie importantă pentru a trai o viata lunga si sanatoasa. Functia digestiva este indeplinita de numeroase organe care lucreaza impreuna pentru a prelucra, absorbi si procesa nutrientii din alimentele pe care le mancam. Fără o digestie sanatoasa, corpul poate deveni subnutrit, iar toxinele se pot acumula, ceea ce duce la boli degenerative.
Folosind plante si alimente integrale este un mod simplu de a ajuta detoxifierea naturala a organismului.

Mai jos sunt cateva trucuri simple pentru a transforma ceea ce aveti deja în camara in mine de aur pentru sistemul digestiv.

Elixir din plante
Ceaiurile de plante fara cofeina pot ajuta un sistem inconfortabil, balonat.
Calde si linistitoare, aceste frunze de plante medicinale devin suport digestiv.

Menta - Folosita de secole pentru a usura sistemul digestiv. Ajută la disiparea de gaze si in cazuri de indigestie.
Musetelul - Cu proprietati anti-inflamatorii si anti-spasmodice, efectele calmante ale acestui ceai ajuta, de asemenea, la reducerea stresului, care este adesea legat de probleme digestive.
Iarba de lamaie - Calmeaza sistemul digestiv si calmeaza nervii.

Sucuri verzi
Band sucuri verzi permitem eliberarea de toxine stocate de-a lungul traseului digestiv. Sucurile verzi pot curăta sistemul digestiv, prin furnizarea unei extra doze de substante nutritive disponibile imediat.

Începeti cu legume ca telina si castraveti, adaugand si mere pentru a îndulci lucrurile.

Enzime naturale
Ananasul contine enzima digestiva bromelaina, iar papaya contine papaina.
Aceste enzime naturale ajuta sistemul digestiv în procesarea si absorbtia de substantele nutritive din alimentele pe care le consumam.
Consumul de sucul proaspat din aceste fructe poate ajuta la ameliorarea gazelor, stomacului cu probleme si, ocazional, in caz de constipatie si diaree.

Apa calda cu lamaie
Apa calda cu lamaie este folosita în multe remedii vechi pentru a atenua disconfortul digestiv, pentru a detoxifia ficatul, pentru a normaliza sucurile digestive, intestinale si pentru a reduce balonarea.
Lamaia activează ficatul pentru a elibera toxine si ajută să curete si să elimine ce rămâne în intestine.
Se amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu apă caldă. Se bea la trezirea pe stomacul gol.

Condimente
Ghimbirul stimuleaza digestia prin grabirea deplasarii mancarii din stomac in intestinul subtire.
Utilizat pe scară largă peste tot în lume pentru multe tulburări digestive, s-a constatat ca ghimbirul calmeaza mucoasa digestiva si echilibreaza sucurile gastrice, fiind astfel un remediu excelent in caz de  supraalimentarea.

Curatati si taiati in felii o bucatica de ghimbir proaspat. Adaugati la trei cesti de apa clocotita. Lasati la infuzat timp de cinci minute, strecurati si savurati ceaiul încet. Puteti adăuga miere.

Fermenti naturali
Cu continut natural ridicat în probiotice, alimentele cum ar fi varza murata furnizeaza enzime benefice care cresc capacitatea de digestia. Acest lucru îmbunătăteste acidul lactic, care, la rândul său ajuta la cresterea florei sănătoase de-a lungul intestinelor, precum si prevenirea dezvoltarii bacteriilor dăunătoare si cresterea absorbtiei nutrientilor.

Aceste remedii simple, naturale le putem folosi in orice perioada a anului pentru o digestie sănătoasă, ori de cate ori simtim ca avem nevoie.
Sursa: http://www.naturalnews.com/038188_holiday_food_detox_tips.html

Niciun comentariu: