12/23/2010 -
Posted by Mrs. Green Foot - 22 comentarii Trimiteţi prin e-mail Distribuiţi
pe Twitter
Despre
tortul de roscove doar atat: un amic, dupa ce l-a gustat, m-a cerut de nevasta
:))
Ingrediente blat:
- 200g faina
- 250g zahar
- 450 ml lapte
- 70g pudra de roscove
- 35 ml ulei
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 500g smantana dulce
- 200g ciocolata amaruie (min 50% cacao)
- 50g zahar pudra
- 2g gelatina
- 250g visine (congelate sau din compot)
Ingrediente glazura:
- 150 ml smantana dulce
- 175 ml apa
- 225g zahar pudra
- 75g pudra de roscove
- 8g gelatina
* ingredientele sunt pentru un tort
cu diametrul de 24 cm.
Se amesteca
faina cu praful de copt, zaharul si pudra de roscove. Se toarna incet laptele
si uleiul amestecand mereu sa nu se faca cocoloase. Va rezulta un amestec
lichid asemanator aluatului pentru clatite. Aluatul se toarna intr-o forma
tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru cca o ora
(pana trece testul scobitorii). Dupa racirea completa blatul se taie in 2
jumatati.
Gelatina (2g) se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece. Din smantana dulce se bate o frisca tare la care se adauga zaharul, ciocolata topita la bain-marie si in cele din urma gelatina. Se amesteca rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.
Se pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, se imprastie visinele, se intinde crema de ciocolata si se niveleaza cu un cutit, apoi peste crema se aseaza, presand usor, cealalta foaie de blat.
Pentru glazura m-am inspirat din reteta Laurei A.: Gelatina se lasa la inmuiat in 3-4 linguri apa rece. Smantana dulce, apa, zaharul si pudra de roscove se amesteca bine si se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu timp de 10-15 minute pana cand la suprafata apar primii bulbuci. Se ia de pe foc, si cand glazura s-a mai racit un pic se adauga gelatina. Se amesteca bine pana la dizolvarea completa a gelatinii. Glazura se toarna imediat peste tort - dar nu incercati sa intindeti glazura dupa ce ati turnat-o, aceasta se va "aseza" singura!
Gelatina (2g) se pune la inmuiat in 2-3 linguri apa rece. Din smantana dulce se bate o frisca tare la care se adauga zaharul, ciocolata topita la bain-marie si in cele din urma gelatina. Se amesteca rapid si foarte foarte bine pana cand gelatina este complet dizolvata.
Se pune prima felie de aluat inapoi in forma de tort, se imprastie visinele, se intinde crema de ciocolata si se niveleaza cu un cutit, apoi peste crema se aseaza, presand usor, cealalta foaie de blat.
Pentru glazura m-am inspirat din reteta Laurei A.: Gelatina se lasa la inmuiat in 3-4 linguri apa rece. Smantana dulce, apa, zaharul si pudra de roscove se amesteca bine si se pun la fiert pe foc mic. Se amesteca mereu timp de 10-15 minute pana cand la suprafata apar primii bulbuci. Se ia de pe foc, si cand glazura s-a mai racit un pic se adauga gelatina. Se amesteca bine pana la dizolvarea completa a gelatinii. Glazura se toarna imediat peste tort - dar nu incercati sa intindeti glazura dupa ce ati turnat-o, aceasta se va "aseza" singura!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu