marți, 5 martie 2013

Ceaiuri pentru slabit

Ceaiul verde
Este un antioxidant eficient, dizolva grasimile, reduce absorbtia acizilor grasi si, in plus, scade nivelul colesterolului. Are un efect revigorant, fiind un bun inlocuitor al cafelei, datorita continutului de teina, care spre deosebire de cafeina se absoarbe treptat in organism.

Ceaiul de urzica
Contine vitamine (C, K, B12, A) si calciu, are un efect curativ pentru persoanele anemice, fiind recomandat in cura de slabire. Ajuta la combaterea unor boli precum reumatismul, diabetul, ulcerul, piatra la rinichi. Stimuleaza imunitatea, previne retentia de apa si, de asemenea, taie pofta de mancare.

Ceaiul din frunze de dud
Ajuta in cura de slabire, printre avantaje numaranduse si faptul ca ajuta la tratarea unor afectiuni precum ulcerul, gastrita sau diareea. Se folosesc frunzele de dud uscate.

Ceaiul din frunze de nuc
Contine vitamina C, calciu si minerale. Nu este recomandat consumul a mai mult de patru lingurite pe zi, in cantitati mari devenind toxic.
Ceaiul de papadie - are un efect puternic detoxifiant si diuretic. Este un bun tonifiant si reduce colesterolul.
Ceaiul negru
Este asemanator in proprietati cu ceaiul verde, favorizand arderea grasimilor. Grabeste metabolismul si regleaza nivelul glicemiei prin continutul de theaflavina şi thearubigina, substante care au un efect asemanator cu cel al insulinei.

Ceaiul de soc - provoaca transpiratie abundenta, elimina toxinele din organism, are efect laxativ si ajuta la scaderea in greutate.

Ceaiul de anghinare - ajuta la eliminarea toxinelor si imbunatateste digestia.

Ceaiul de maces - elimina toxinele din organism, are un continut bogat in vitamina C, care are efect antioxidant. Are efect diuretic, stimuleaza secretia biliara.

Ceaiul din matase de porumb - are efect diuretic.

Ceaiul de leustean - ajuta digestia, dizolva pietrele la rinichi. Este un diuretic puternic.

Ceaiul din coaja de crusin - are puternice proprietati purgative.

Ceaiul de cicoare - favorizeaza secretia biliara, ajuta la detoxifierea ficatului si la refacerea celulelor hepatice.

Lamaia - are un puternic efect antioxidiant si detoxifiant. Contine vitamina C, iar uleiul din coaja de lamaie are proprietati de detoxifiere si de curatare a rinichilor si a ficatului.
Frunzele de mesteacan (efect diuretic, faciliteza eliminarea a colesterolului), volbura (proprietati laxative), trei-frati-patati (proprietati diuretice, antialergic si laxativ), lemongrass (energizant si detoxifiant), lemnul dulce (diuretic si laxativ), trandafirul japonez cunoscut si ca Hibiscus (laxativ, antiinflamator si antioxidant), Gingseng (revitalizant si tonic), lotusul (efect laxativ si detoxifiant), ardeiul iute de Cayenne (cunoscut pentru proprietatile de ardere a caloriilor).
Modul de preparare recomandat este infuzia. In cura de slabire, ceaiurile se beau neindulcite. Se recomanda intre una si trei cani pe zi. Este bine sa incepi cu o cana de ceai pe zi si sa observi astfel o eventuala intoleranta.
Pentru a obtine efectul urmarit, ceaiul se bea in anumite momente ale zilei, in functie de proprietatile specifice ale acestuia. Ceaiurile depurative se beau inainte de masa. Ceaiurile cu efect laxativ se beau dupa masa, de preferinta seara pentru ca acestea actioneaza pe parcursul noptii, efectul fiind simtit dimineata. Ceaiurile diuretice nu se beau seara, din cauza efectului rapid, si nici ceaiurile care sunt tonice sau energizante pentru ca vor duce la insomnie. De asemenea, este recomandat ca ceaiurile cu efect calmant sa fie baute seara, inainte de culcare.

Niciun comentariu: