Iată ce putem folosi pentru a prepara o delicioasă bere din ghimbir:
- o sticlă de 2 litri de apă plată
-
o bucată măricică de rădăcină de ghimbir (de fapt, două linguri de
ghimbir dat pe răzătoare).
- 1 lămâie
- 1 vas cu zahăr invertit sau miere
-
¼ lingură de pulbere de drojdie de bere (trebuie să găsiţi la unele
magazine naturiste, ca să nu procedaţi ca noi, care ne-am descurcat până
la urmă şi cu nişte drojdie de panificaţie...)
Mai aveţi nevoie
de o răzătoare şi de o pâlnie. Ne putem descurca, după cum veţi vedea,
şi cu o pâlnie improvizată din hârtie, dar totuşi... credeţi-ne că e mai
bine cu una adevărată.
„Hei, de ce să cumpărăm o sticlă de apă
plată în loc să folosim apă de la robinet?“, aţi mai putea întreba. Ei
bine, ştim SIGUR că nu vreţi să vă spunem ce înseamnă „apă de la
robinet“. Poate revenim cu un buletin de analiză... dacă vreţi să vi se
facă părul măciucă. Dar dacă o filtraţi, magnetizaţi, ceva...
Să vedem ce este de făcut în continuare:
1) Întindem pe masă toate ingredientele, ca să fim siguri că nu am uitat nimic.
2) Am uitat drojdia...
3) Vărsăm apa într-un recipient provizoriu adecvat.
4) Folosind o pâlnie, turnăm zahărul invertit (mierea) în sticlă.
5) Adăugăm pulberea de drojdie de bere.
6) Acum, radem ghimbirul până când obţinem cam 2 linguri. Putem eventual curăţa pieliţa de pe rădăcină, dacă vrem.
7) Stoarcem lămâia.
8) Amestecăm ghimbirul şi sucul de lămâie într-o cană.
9)
Apoi, adăugăm amestecul ghimbir-lămâie în sticlă. Aici avem cu adevărat
nevoie de o pâlnie, pentru că am observat că pâlnia din hârtie nu mai
funcţionează după ce se umezeşte...
10) Acum, adăugăm şi apă plată în
sticlă. O umplem ceva mai bine de 3/4 , apoi înşurubăm capacul şi
agităm bine sticla, până la dizolvarea completă a zahărului
invertit/mierii.
11) Vom umple apoi sticla, lăsând gol un spaţiu de două degete, pentru a preveni explozia, odată ce drojdia începe să lucreze.
12)
Strângem bine de tot capacul, apoi punem sticla undeva la cald. O lăsăm
aşa 24-48 de ore, pentru a lăsa drojdia să lucreze. Când sticla devine
foarte tare şi nu mai poate fi „mulsă“, berea este gata. A noastră a
fost gata în 24 de ore...
13) Peste noapte, lăsăm berea în frigider.
Acest lucru împiedică „explozia“ sticlei. Din acest motiv, evitaţi să
lăsaţi sticla într-un loc cald, mai mult de 48 de ore...
14) Odată berea răcită, puteţi umple paharele, nu înainte de a filtra lichidul cu un tifon sau o sită fină.
Şi
cu asta, gata. Avem 2 litri de bere delicioasă de ghimbir, cu efort
minimal şi la un preţ imbatabil. În plus, este mai slab alcoolică decât
cea din comerţ, destul de rară în România. Nu credem să depăşească
0,5-2% alcool.
sursa: ecolife.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu