Usturoi cu lamaie – leac egiptean
In vremea faraonului Amenhotep al IV-lea, care si-a luat apoi numele
de Akhnaton, la porunca acestuia, a fost elaborata o reteta miraculoasa,
dupa care s-a preparat o bautura numita Antica.
Oamenii de rind ii spuneau humus, adica pamint, sol. De fapt, licoarea
aparuse mai demult, in vremea lui Amenhotep al II-lea. Ea era menita sa
ii mentina mereu in putere pe sclavii ce construiau maretele piramide.
Bautura aceasta curata bine vasele de singe si asigura o viata
indelungata.
Licoarea a fost preparata de preotii egipteni, care cunosteau tainele
organismului, plantele – salbatice si cultivate – si toate virtutile
acestora.
Preotii foloseau si ei, la rindul lor, aceasta bautura pe care o
preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau mai putin decit
sclavii de la piramide si, totodata, nu stateau tot timpul in soarele
arzator al desertului.
Bautura cu usturoi si lamiie
Licoarea egipteana, care avea si rolul de a mentine si regla echilibrul
vitaminelor din organism, a primit numele de Antica, de la cele doua
componente: An = usturoi si Tica = lamiie. Cele doua componente asigura
toata gama de efecte miraculoase ale acestei bauturi.
Vitamina A sporeste densitatea si elasticitatea pielii, protejeaza limfa
si impiedica transpiratia in exces. Usturoiul, care este bogat in
vitamina A, mai contine siliciu, iar acesta are un rol important in
reinnoirea maduvei osoase si hematopoeza (fabricarea de globule rosii
tinere). Tot in usturoi se gaseste un element foarte rar, dar extrem de
necesar – germaniul. Acesta favorizeaza formarea tesutului muscular.
Prepararea miraculosului remediu
Se folosesc patru lamii maricele, bine coapte, cu coaja subtire si trei
capatini de usturoi. Lamiile se spala si se sterg, apoi se stoarce zeama
intr-un vas de sticla, foarte curat (borcan). Coaja si pulpa ramase se
dau prin masina de tocat si se pun intr-un alt vas (borcan). Capatinile
de usturoi se curata, iar cateii se zdrobesc (ca pentru mujdei).
Zeama lamiilor, cojile si pulpa (date prin masina) si mujdeiul de
usturoi se pun toate intr-o oala emailata; dupa ce s-au amestecat bine
se toarna in oala doi litri apa fiarta si racita. Oala se leaga cu o
bucata de tifon pus in doua si se pune in frigider, pentru 72 de ore. Nu
trebuie sa ne temem ca frigiderul va prinde miros de usturoi – lamiia
il va face sa dispara.
Dupa cele trei zile (72 de ore), continutul din vasul emailat se
strecoara prin patru straturi de tifon, se pune in doua sticle de cite
un litru si se inchid sticlele etans. Licoarea se va pastra la frigider.
Administrarea acestui leac
1- Se ia timp de cinci zile, de cite patru ori pe zi cite 50 ml, cu 30 minute inainte de masa.
2- Apoi se face pauza timp de zece zile, dupa care procedura se repeta.
3- Cura dureaza cinci luni, dupa care se face pauza timp de doua luni.
Prin folosirea acestei licori se previne orice raceala, organismul
are la dispozitie un excelent tonic (indeosebi primavara). Se recomanda
sa fie folosit chiar si de catre persoane perfect sanatoase.
Acest preparat poate fi considerat un remediu universal, deoarece este
capabil sa vindece aproape toate afectiunile tractului gastro-intestinal
si disfunctiile hepato-biliare (mai putin calculoza biliara si
afectiunile de vezica biliara). Preparatul curata rinichii,
dezinfecteaza caile urinare, vindeca stenocardia, restabileste inima
dupa infarctul de miocard, grabeste resorbtia cicatricelor
postoperatorii.
Daca se frictioneaza cu acest decoct radacina parului si se pun chiar
comprese, dispar senzatiile de mincarime si matreata. In cazul mirosului
neplacut al gurii, se clateste gura cu decoct si se si inghit, 1-2
guri. Preparatul curata intestinul subtire, inlatura avitaminozele si
constipatiile. De asemenea, este un remediu in scorbut si in
tuberculoze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu