O metoda de purificare (detoxifiere) rapida in cazul adultilor este urmatoarea :
-dimineata la sculare se bea un pahar mare de apa cu o lingurita de
sulfat de sodiu (sare amara). Scopul este de a atrage in intestin toate
substantele toxice si reziduurile si de a le elimina prin
scaun.Deseurile sunt duse de limfa in intestin ,de unde,prin scaun,se
elimina uneori pana la 4 l.
-pentru a preveni deshidratarea corpului se vor bea 2 l de sucuri de
fructe citrice proaspat preparate: grape-fruit,lamai sau
portocale,diluate cu apa.Primul pahar se va bea la o jumatate de ora
dupa luarea solutiei saline; se continua cu cate un pahar la 30 de
minute,baut cu inghitituri mici.
-nu se mananca nimic toata ziua . Spre seara,daca vi se face foame ,
mancati cateva portocale,grape-fruit sau putina telina.Aceasta operatie
de dezintoxicare se repeta trei zile la rand.Ea face sa se elimine circa
12 l de limfa acida,care se va reface cu ajutorul sucului
alcalin,ajutand la regenerarea organismului.Din a patra zi incepeti sa
mancati legume si fructe ,astfel:
-dimineata se va manca o ratie din 3-4 fructe de sezon,taiate felii
sau rase,indulcite cu miere si presarate cu 8 lingurite de nuci sau
migdale rase marunt,apoi dupa 2 ore veti bea suc proaspat de legume
sau fructe.
-pranzul va consta din fructe si 0.5 l suc proaspat de legume sau fructe.
-masa de seara – o salata de legume.
Dupa aceasta cura va veti simti putin slabiti dar nu trebuie sa va
alarmati.In scurt timp veti fi din complet transformati si plini de
vitalitate.
Sucul de morcovi este cea mai buna hrana vegetala pe
care o poate primi corpul.Este sursa cea mai bogata de vitamina A;
contine cantitati mari de vitaminele D2,C,E,F,D. Stimuleaza pofta de
mancare si ajuta digestia.Mentine structura puternica a
dintilor.Mamele care alapteaza trebuie sa bea mult suc de morcov in
ultimele luni de sarcina – reduce riscul infectiei puerperale si a
lipsei de calciu atat la mama cat si la sugar. Este solvent al
formatiunilor ulceroase si canceroase,antiinfectios,este bun pentru
ochi,nas,gat,sinusuri si organele respiratorii in general.Ajuta
intestinele si ficatul.Glandele endocrine au nevoie de morcov- se afirma
ca ajuta la cazurile de sterilitate.
Sucul de sfecla rosie este unul din cele mai pretioase
pentru refacerea globulelor rosii ale sangelui.In special femeilor li
se recomanda sa consume sucuri de sfecla cu morcovi,in cure de minim
0.5 l zilnic.Sfecla are un raport optim al calciului cu sodiul.El curata
ficatul,rinichii,calile biliare,activand limfa.
Sucul de patrunjel este unul din cele mai tari si nu
trebuie luat in cantitati mari deodata ci in amestec cu
morcov,telina,laptuca sau spanac. Mentine functia normala a suprarenalei
si tiroidei,ajuta la pastrarea sanatatii vaselor de sange , mai ales a
capilarelor.Este un aliment excelent si pentru caile
genito-urinare,de mare ajutor in cazul pietrelor la rinichi si la
fiere,eficace in boli oculare,regleaza si vindeca tulburarile
menstruale,inlaturand durerea.
Sucul de lamaie ajuta la eliminarea pietrelor de la
vezica biliara in cateva saptamani.Curata acidul uric din
organism,produs de consumul de carne.
Sucul de ridiche ajuta la refacerea mucoaselor.Elimina mucusul desprins din tesuturi.
Sucul de telina intareste sistemul nervos dar si functia sexuala masculina.Este pretios pentru sange,datorita continutului mare de Fe si Mg.
Sucul de varza este activ in ulcere duodenale,avand rol in curatarea tubului digestiv.
Sucul de hrean dizolva mucozitatile din sinusuri – ajuta la vindecarea sinuzitei cronice.
Sucul de castravete este cunoscut ca un foarte bun
diuretic.Ajuta la cresterea parului,este foarte util in
reumatism,regleaza tensiunea arteriala,afectiuni
stomatologice,prevenirea caderii parului si craparii unghiilor.
Sucul de usturoi purifica rapid organismul,stimuleaza
apetitul si sucurile gastrice,mareste peristaltismul si
diureza,disperseaza mucozitatile din cavitatile sinusurilor, din bronhii
si plamani.Elimina toxinele din corp prin pori si scade tensiunea
arteriala.Combate parazitii intestinali,scade depunerile de colesterol
de pe peretii vaselor de sange,inbunatateste imunitatea si tonifica
corpul.
Sucul de lucerna este indicat in boli ale vaselor de
sange si ale inimii,tulburari respiratorii,infectiile sinusurilor si
plamanilor,ca si ale bronhiilor.
Seva de urzici tinere este vitalizanta,regeneranta,constituie un stimulent al secretiilor digestive.
Sucul de sparanghel este folosit in tulburari renale si reglarea glandelor endocrine.Ajuta la dizolvarea cristalelor de oxalati in nefrite.
Sucul de laptuca poate ajuta in mare masura la cresterea parului.Reface celulele nervoase si tesuturile.
Sucul de papadie este un tonic pretios.Ajuta la
restabilirea alcalinitatii organismului.Este folositor in prevenirea
fragilitatii osoase,danturii si plamanilor.Util celor care muncesc
mult cat si in afectiuni hepatice.
Sucul de andive este hranitor pentru nervii optici,pentru sistemul muscular.Este de ajutor in astm si guturai cat si pentru secretia biliara.
Sucul de spanac curata si regenereaza tractul digestiv.
Sucul de gulie regenereaza sangele,activeaza
schimburile de oxigen in tesuturi , fiind indicat in
anemie,hipotensiune,oboseala.Ajuta la dizolvarea fibrinei , deci
intervine in coagulare si este util in cazurile de hemoroizi.
Distingem mai multe categorii de fructe:
-fructe acide : lamai,portocale,grape-fruit;
-fructe semiacide: mere,prune ;
-fructe dulci : smochine,piersici,pepeni ;
-fructe care contin amodon : banane,castane ;
-fructe uscate : stafide,curmale;
-fructe oleaginoase: migdale,alune,nuci.
Toate fructele zemoase sunt purificatoare pentru organism,iar fructele
dulci si cele oleaginoase au calitatea de hranitor,nutritive pentru
organism. Cand culegem fructe coapte natural si le consumam,avem o sursa
benefica de elemente care vitalizeaza organismul :
fier,calciu,sodiu,sulf,siliciu,iod,arsenic, care constituie remedii
valoroase pentru multe boli. Este preferabil sa consumam fructele acide
dimineata,separat de orice alt aliment,pentru a evita fermentatia.
Sucurile de legume si fructe vor crea la inceput un anumit deranj,dar
care se va normaliza in timp. Este firesc sa apara o astfel de reactie
de purificare si nu trebuie sa ne speriem. Este bine ca sucurile sa fie
preparate integral,cu tot cu fibra ce insoteste lichidul in structura
acelui fruct sau leguma.Cantitatea de suc care se poate bea este in
functie de fiecare om,fara a simti ca exageram. In general o jumatate de
litru de suc este minimum pentru a avea efecte perceptibile; in cure de
revitalizare,reintinerire,detoxifiere se pot bea unul pana la patru
litri sau chiar mai mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu