sâmbătă, 9 februarie 2013

SEMNIFICATIA SUBTILA A ZONELOR SI ORGANELOR CORPULUI FIZIC - Capul,Creierul,Fata,Ochii

SEMNIFICATIA SUBTILA A ZONELOR SI ORGANELOR CORPULUI FIZIC - Capul,Creierul,Fata,Ochii

Cauzele bolilor le putem clasifica in cauze mentale, psihice si fizice. Cauzele invizibile ale bolilor, cele psihice si cele mentale, sunt numite generic cauze spirituale.  Durerea din planul fizic este intotdeauna rezultatul unei „dureri” psiho-mentale anterioare, care nu a gasit alt mijloc de a se face cunoscuta. Daca persoana vrea sa se puna „la adapost” de aceasta durere psihica, vrea sa se „ascunda” de ea, atunci aceasta se va cuibari in corpul fizic intr-o anumita zona corespondenta. Durerea nu permite sa ne anesteziem sau sa ne „rigidizam” fata de nevoile noastre sufletesti. Durerea va fi ca un foc ce arde emotia negativa, care a generat boala. Gandurile si actiunile noastre gresite, rele, vicioase, conduc la aparitia si intensificarea unor dezechilibre energetice si somatice, facand astfel sa apara bolile in corpul fizic. Este important sa intelegem ca noi avem intreaga responsabilitate in viata, in legatura cu ceea ce ni se intampla, atat bine cat si mai ales rau. Putem printr-o atitudine corecta, „infruntand” situatiile neplacute si rezolvandu-le inca din faza de emotie negativa, sa facem diferenta in starea noastra de sanatate. Sa vedem care sunt semnificatiile si corespindentele diferitelor organe/zone bolnave din corpul nostru.
Capul – este corelat cu tot ceea ce este capital, important in viata noastra. Este legat de nevoia de control, conducere si de nevoia de autonomie. Mai este legat si de necesitatea omului de a face lucrurile „de capul lui”. Toate starile de incapatanare, care apar ca urmare a faptului ca cineva si-a „bagat in cap”, se vor rasfrange tot asupra zonei capului, dandu-ne la propriu dureri de cap. Tot el este legat de capacitatea noastra de a rationa, de a judeca la rece, de ramane ancorati in realitate, de a fi cu „capul pe umeri”, sau de nu fi cu „capul in nori”. Problemele legate de zona capului apar si atunci cand persoana pune inaintea sentimentelor ratiunea. Deseori durerile de cap apar atunci cand dorim sa controlam mental o emotie sau un sentiment puternic si nereusind putem spune ca acea emotie „ni se urca la cap”. Ele mai pot sa apara si atunci cand ne luam prea multe responsabilitati, de unde si expresia „am atatea pe cap”, sau cand ne lasam purtati de val si „ne pierdem capul”, sau cand actionam „fara cap”.
Creierul – emisfera dreapta a creierului controleaza predominant functiile jumatatii stangi a corpului si este legata de capacitati precum ar fi intelegerea holistica, creativitatea, intuitia, sentimentele, simtul spatiului si simtul muzical. Emisfera dreapta corespunde de asemenea Yin-ului din traditia medicinii chineze, cat si lunii, apei, aspectelor feminine si caracteristicilor receptive ale fiintei umane. Emisfera stanga controleaza predominant partea dreapta a corpului si este legata de abilitatile de logica, gandire, analitica si rationala, inteligenta, limbi straine si matematica. Corespunde Yang-ului din traditia medicinei chineze, soarelui, focului, aspectelor masculine si caracteristicilor de daruire.
Fata – reprezinta imaginea de sine, este aparenta noastra, este „masca” pe care dorim sa o aratam lumii si in spatele careia deseori ne ascundem. Ea reprezinta si interrelationarea noastra cu lumea, ea fiind locul in care se gasesc patru dintre cele cinci organe de simt. Fata mai inseamna receptivitate, dar si expresivitate, la nivelul fetei putand sa manifestam nenumarate emotii, pe care uneori poate nici nu dorim sa le exteriorizam. De aceea, in anumite situatii in care fiinta nu-si mai poate controla emotiile spunem ca „fata l-a tradat”. Este imaginea noastra, este cartea noastra de identitate. Fata este impartita in trei sectoare : sectorul superior, ( fruntea care reprezinta natura noastra mentala); sectorul mijlociu, nasul si obrajii care reprezinta natura noastra emotionala si maxilarele si mentonul (barbia) care sunt corelate cu starea de vointa launtrica, de determinare. Se spune ca la persoanele mentale sectorul superior este mai dezvoltat, la cele emotive cel mijlociu, si la cele foarte volitive cel inferior.
Ochii – sunt corelati cu punctul nostr de vedere, cu perspectiva noastra si toate problemele la ochi ar trebui sa ridice un semn de intrebare in legatura cu maniera noastra de a vedea lucrurile. Ochii ne arata si starea noastra de obiectivitate, capacitatea de a vedea clar si profund lucrurile. Adeseori spunem ca parca am avut ochii intesotati sau acoperiti atunci cand nu suntem in stare sa vedem o anumita situatie. Tot legat de ochi vorbim si de o stare de detasare. A „urma orbeste” o situatie sau o  fiinta arata starea noastra de atasament fata de situatia sau fiinta respectiva. Arata ca nu suntem capabili sa ne distatam pentru a privi lucrurile clar. Pentru cei care au probleme cu vederea intrebarea indreptatita ar fi : „ ce evitam sa vedem”. Ochii mai sunt si organele care ne ajuta sa separam realitatea de iluzie si adesea problemele oculare apar atunci cand nu suntem in stare sa facem aceasta. Privirea mai este un instrument de dominare. Este stiut faptul ca anumite animale, cum ar fi sarpele si pisica isi imobilizeaza prada cu ajutorul privirii. Tot cu ajutorul privirii putem sa transmitem o multime de stari, dar una dintre cele mai clare este starea de dorinta. Este stiut ca atunci cand o persoana este trezita sexual fata de alta persoana i se dilata pupila si chiar daca noi nu observam constient acest lucru, subcontientul nostru sesizeaza aceasta intelegand clar mesajul. Atunci cand avem probleme cu ochii, prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem  este : „ oare ce nu vad sau nu observ corect?”, „oare ce nu doresc sa vad?”. Din punct de vedere psiholigic , fiecare dintre noi are un  „unghi mort” cum spun soferii, un punct in care momentan nu putem sau nu vrem sa privim in mod obiectiv persoana noastra sau situatia in care ne aflam. Deseori problemele oculare urmaresc sa ne forteze sa privim tocmai aceste  unghere intunecate ale fiintei noastre. Ochii mai reprezinta si capacitatea noastra de a vedea clar trecutul, prezentul si viitorul, si problemele cu ochii apar atunci cand nu ne place ce vedem in propria viata.

Sursa : Bolile ne invata unde gresim,Dr.A.Meyer

Niciun comentariu: